1) United Nations Scientific Committee on the Effect of Atomic Radiation:Sources, effects of ionizing radiation. UNSCEAR 2000 report to the general assembly, with scientific annexes. United Nations, New York, 2000
2) 杉山英男,他:食品中の放射性核種の摂取量調査・評価研究,厚生労働省科学研究費補助金食品の安心・安全確保推進研究事業「食品中の有害物質等の摂取量の調査及び評価に関する研究」(主任研究者:松田りえ子〈課題番号:H19-食品-一般-003〉)平成19年度総括・分担研究報告書:67-92,2008
3) 杉山英男,他:食品中の放射性核種の摂取量調査・評価研究,厚生労働省科学研究費補助金食品の安心・安全確保推進研究事業「食品中の有害物質等の摂取量の調査及び評価に関する研究」(主任研究者:松田りえ子〈課題番号:H19-食品-一般-003〉)平成20年度総括・分担研究報告書:53-85,2009
4) 杉山英男,他:食品中の放射性核種の摂取量調査・評価研究,厚生労働省科学研究費補助金食品の安心・安全確保推進研究事業「食品中の有害物質等の摂取量の調査及び評価に関する研究」(主任研究者:松田りえ子〈課題番号:H19-食品-一般-003〉)平成21年度総括・分担研究報告書:65-93,2010
5) Choi MS, et al:Daily intakes of naturally occurring radioisotopes in typical Korean foods. J Environ Radioact 99:1319-1323, 2008
6) Yamamoto M, et al:Polonium-210 and lead-210 in marine organisms;intake levels for Japanese. J Radioanal Nucl Chem Articles 178:81-90, 1994
Pb in the environment of Goa of south-west coast of India. Health Phys 81:438-445, 2001
8) Ota T, et al:Evaluation for commited effective dose due to dietary foods by the intake for Japanese adults. Jpn J Health Phys 44:80-88, 2009
K from ingestion of cooked daily foodstuffs for adults in Japanese cities. J Toxicol Sci 34:417-425, 2009