1)Lack G, et al:Factors associated with the development of peanut allergy in childhood. N Engl J Med 348:977-985, 2003
2)Du Toit G, et al:Randomized trial of peanut consumption in infants at risk for peanut allergy. N Engl J Med 372:803-813, 2015
3)Natsume O, et al:Two-step egg introduction for prevention of egg allergy in high-risk infants with eczema(PETIT):a randomised, double-blind, placebo-controlled trial. Lancet 389:276-286, 2017
4)du Toit G, et al:Prevention of food allergy. J Allergy Clin Immunol 137:998-1010, 2016
5)Longo G, et al:Specific oral tolerance induction in children with very severe cow's milk-induced reactions. J Allergy Clin Immunol 121:343-347, 2008
6)de Silva D, et al:Acute and long-term management of food allergy:systematic review. Allergy 69:159-167, 2014
7)日本小児アレルギー学会食物アレルギー委員会:食物アレルギー診療ガイドライン2016.協和企画,2016
8)日本学校保健会:学校のアレルギー疾患に対する取り組みガイドライン.https://www.gakkohoken.jp/book/ebook/ebook_1/1.pdf
9)日本学校保健会:学校生活管理指導表(アレルギー疾患用).https://www.gakkohoken.jp/books/archives/53
10)文部科学省:学校給食における食物アレルギー対応指針.http://www.mext.go.jp/component/a_menu/education/detail/__icsFiles/afieldfile/2015/03/26/1355518_1.pdf
11)厚生労働省:保育所におけるアレルギー対応ガイドライン.http://www.mhlw.go.jp/bunya/kodomo/pdf/hoiku03.pdf
12)厚生労働省:保育所保育指針.http://www.mhlw.go.jp/file/06-Seisakujouhou-11900000-Koyoukintoujidoukateikyoku/0000160000.pdf
13)厚生労働省:保育士キャリアアップ研修ガイドライン.http://www.mhlw.go.jp/file/06-Seisakujouhou-11900000-Koyoukintoujidoukateikyoku/tuuti.pdf